Blijf op de hoogte!

Esther van Unen – Buitenhek

Esther van Unen – Buitenhek
Senior Adviseur P&O/Verzuim, Stichting Sensire

‘Stichting Sensire is een breed georiënteerde zorgorganisatie in de Achterhoek. We bieden ondermeer kraamzorg via Yunio – een van onze bedrijfsonderdelen – en zij hebben al ruim tien jaar goede ervaringen met Radiaal en hun rechtsvoorgangers.

Tot ongeveer twee jaar geleden handelden onze andere bedrijfsonderdelen hun schadegevallen zelf af, maar we constateerden dat het een belangrijke efficiencyslag zou zijn om dit uit te besteden. Radiaal is in alle opzichten een betrouwbare partner gebleken, die schades optimaal verhaalt binnen de wettelijke kaders.

Wij hebben een doorlopende afspraak met Radiaal. De meeste dossiers gaan over ongevallen en jaarlijks spelen er vijftien tot dertig gevallen. Naast de financiële dienstverlening, kunnen we ook op de expertise van hun medische adviseurs vertrouwen. Zij zijn in staat om het oordeel van de betrokken (bedrijfs)arts van de andere partij op waarde te schatten. Die bekwaamheid voorkomt eventueel gesteggel met de verzekeraar, die nog wel eens de medische causaliteit van een geval wil betwisten. Niet alleen wij als werkgever, maar ook onze medewerkers kunnen bij Radiaal terecht. Wanneer een medewerker persoonlijke schade wil claimen en daar zelf geen partij voor heeft, pakt Radiaal dit op. We hebben in het verleden ervaren dat de dienstverlening van andere aanbieders niet optimaal was, maar met Radiaal hebben we ons bedrijfsrisico aanzienlijk verminderd.