Blijf op de hoogte!

Intro voor ziektekosten en zorgverzekeraars

Wat kan Radiaal voor u betekenen?

Als verzekeraar wilt u tevreden klanten en zo min mogelijk schadelast. Uw ondernemende klanten willen zo min mogelijk een beroep doen op de ziekteverzuimverzekering en willen dat de gevolgen minimaal blijven als ze wél ziek personeel hebben. Radiaal kan u en uw klanten daarbij helpen.

Na het verstrijken van de eigen risicoperiode vergoedt u, als ziekteverzuimverzekeraar, conform de polis overeenkomst de loonsomschade aan de werkgever. (Te)veel schade zorgt dikwijls voor een verhoging van de verzekeringspremie. Dat levert u sowieso extra werk op en kan u klanten kosten.

Nederland kent het zogenaamde regresrecht. Dit recht maakt het mogelijk om het netto loon dat de werkgever aan de zieke werknemer doorbetaalt, te verhalen op de partij die er voor heeft gezorgd dat
de werknemer ziek werd. Het regresrecht kent loonsomschade en letselschade.
– Met loonsomschade wordt het wettelijke netto loon dat aan de zieke werknemer wordt betaald, bedoeld.
– Letselschade wordt door de werknemer zelf geleden. Denk aan kapotte kledingstukken, dokters- en ziekenhuiskosten, huishoudelijke hulp (materiële schade) of schadeloosstelling (immateriële schade).

Veelvoorkomende oorzaken waarbij u van onze diensten kunt profiteren zijn onder andere: verkeersongevallen, mishandeling of medische fouten. Onze specialisten werken al ruim 20 jaar met toewijding en enthousiasme voor een keur aan tevreden klanten.

Door aanpassingen in de wetgeving zijn de kosten waar u mee geconfronteerd kunt worden alleen maar gestegen. Daarom zijn wij er niet alleen voor het verhalen van loonschade, maar ook voor re-integratiekosten en letselschade. Bovendien schakelt u ons in op basis van ‘no cure, no pay’, dus u loopt met Radiaal geen enkel financieel risico.

Radiaal verhaald niet alleen verzuimschade maar Radiaal kan u ook ondersteunen in het verhalen van andere uitkeringsschade op de aansprakelijke partij. Denkt u hierbij aan casco schade bij motorrijtuigen of ziektekosten..

Neemt u geheel vrijblijvend contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden die Radiaal u kan bieden.